Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 aprilie 2012

Harta unei inimi neastÎmpărate

Ţi-ai potrivit bine ochelarii de vedere? Ia mâna de pe mouse, lasă gândurile care te frământă să se evapore, deschide ochii şi fii atent. Azi am să te învăţ să-mi citeşti harta fără lupă. Astăzi vei putea să mă dezbraci de roca dură şi să-mi vezi învelişul moale. Doar azi.

În cazul în care am o inimă bună de deschis (pare a fi ferecată destul de bine... dar nu de neînduplecat) trebuie să te anunţ că e un vulcan, dar nu unul noroios. E crestată de vârfuri înalte, neexploatate încă şi de hăuri cioraniene din care o dată ieşit la suprafaţă vei tinde să renunţi. Iar până să ajungi pe pajiştea plină cu maci trebuie să deviezi de la drum, s-o iei spre dreapta, să treci peste mări şi ţări, şi abia apoi vine intersecţia. Da, intersecţia, doar nu credeai că-i atât de simplu! Am şi un atu. Munţii nu sunt extrem de înalţi aşa că n-ai să rişti să rămâi fără oxigen. Deşi pentru senzaţii tari e indicat să rămâi fără suflare.

Sunt o rocă calcaroasă, dacă vrei, un diamant neşlefuit încă după bunu-ţi plac. Sunt dură, dar modelabilă. Sunt o bucată de gheaţă, care odată topită ajung un ocean de sentimente, nu o scursură sau o baltă.


În desenul meu anti-talent m-am strofocat să-ţi explic modul de gândire al oamenilor. Femeile gândesc al naibii de mult şi de variat. Iar dacă vrei să pătrunzi în minţile lor, ştii că ţi-e imposibil. Pe de altă parte, bărbaţii au o gândire mai simplistă, dar vezi bine, nu e doar o linie şi-un punct. Linie punct; Linie . Deşi, hai să fim serioşi. Linie punct şi v-aţi scos. Eu, pentru că sunt o adulatoare a simplităţii masculine, sunt undeva la mijloc, deşi trag spre dreapta. Dar nu te linişti. Asta e doar mintea mea. Căci cu harta inimii şi-a sufletului ...


Iar pentru o mai bună reprezentare: 

Explicaţie: Tu eşti Negru, nebun de negru. Eu sunt Roşie, Împărata (neastÎmpărata) Roşie, iar cu Verde sunt Trolli. Şi acum fie că vreau, fie că nu ei tot mă apără să n-ajung pe mâini nesăbuite. Deşi, să-ţi spun drept, tare mi-ar plăcea să sar de la etaj din fortăreaţă şi să mă abat de la drum. Dar vezi tu ... Nimeni nu se simte mai bine decât omul care se lasă total transportat. 

Ş-apoi hai că mă prinzi tu cumva. Şi dacă nu găsim câmpul cu maci, ne avântăm într-un lan de rapiţă. 

2 comentarii:

  1. Hai in rapita, Imparata Rosie!

    pentru tine si restu ele-lor: trolla482@yahoo.com
    dar pentru tine!
    (sterge-l dupa ce il citesti)

    RăspundețiȘtergere
  2. El-ule, am să ajung răpită în rapiţă! Şi aşa eşti misterios, ce să mai şterg...

    RăspundețiȘtergere